Ons Logo orthopedagoog, gedragsproblemen, psychologie, psychotherapie, gezinsproblemen

Alkmaar

Hanneke Benschop. 

NVO orthopedagoog-generalist/psychotherapeut BIG
Cognitief gedragstherapeut VGCT. 


Mobiel 06-49387633
 

E-mail: h.benschop@ewalkmaar.nl  
 

Werktijden: Van 09:00 tot 17:00

Clary Moes

NVO Orthopedagoog-Generalist, Supervisor

Mobiel 06-54271318

E-mail:c.moes@ewalkmaar.nl 

 

Hery Yudadibrata

Sociaal pedagogische werker

Mobiel 06-44324660

E-mail: h.Yudadibrata@ewalkmaar.nl 

Werktijden: 09:00 tot 17:00

 

Wie werken er:

Ik ben Hanneke Benschop.

Ik werk al zo’n 20 jaar binnen instellingen in de jeugd ggz en in de regio als NVO-orthopedagoog-generalist en psychotherapeut. Ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat kinderen/jongeren zich goed optimaal kunnen ontwikkelen en gezinnen het met elkaar gezellig hebben.
Dat dit niet altijd vanzelf gaat en dat ouders en kinderen elkaar wederzijds beïnvloeden is duidelijk. Mocht dit door welke omstandigheid niet meer vanzelf naar tevredenheid verlopen, dan kunt u goed bij mij terecht. Vanuit de oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie, de schemagerichte therapie en de hechtingsgerichte gezinstherapie heb ik genoeg gespreks-, spel- en andere non-verbale technieken in huis om te zorgen dat patronen doorbroken worden, en het weer gezellig wordt thuis!


 

Ik ben Clary Moes

Ik werk inmiddels ongeveer 20 jaar in de regio als Orthopedagoog-Generalist en Supervisor. 

Gestart met werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en vervolgens de (kinder en jeugd) psychiatrie, heb ik een specifieke expertise opgebouwd met kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en hun bijkomende problemen.

 

Daarnaast merk ik dat, als situaties rond kinderen om wat voor reden dan ook vastlopen, het mij energie geeft om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief. Ik werk daarin concreet, doelgericht en praktisch en maak gebruik van verschillende theoretische oriëntaties zoals cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Basis onder elke behandeling is goed aansluiten bij het kind en zijn gezin om te kunnen versterken wat goed gaat. Behandeling draait niet om probleemgedrag, stoornis, of diagnose, maar om samen weer verder te kunnen in het dagelijkse leven. Diagnostiek zal daarom altijd handelingsgericht zijn. 

 

Ik ben Hery Yudadibrata.
Ik ben 20 jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen en heb hier de opleiding tot sociaal pedagogische werker gedaan. Dit combineer ik met mijn opleidingen die ik in Indonesië gedaan heb: pencak silat, shiatsu en accupressuur tot een combinatie van oosterse en westerse technieken om emoties te reguleren en de weerbaarheid te vergroten. Bij stichting Kram in Zaandam heb ik 10 jaar lang aan kinderen met hun ouders trainingen gegeven op dit gebied. Fantastisch om het zelfvertrouwen van kinderen te zien groeien.

 

Mijn naam is Erik Ritmeester,
1973, vader, man van en systeemtherapeut.


Als systeemtherapeut zie ik het als mijn missie en passie om mensen in hun kracht te zetten en verbindend te werken. Je geliefd, gezien, gewaardeerd en verbonden voelen is zo essentieel om te kunnen en mogen groeien als mens. Een heel belangrijk uitgangspunt in de therapie is de investering in een vertrouwensband als startpunt voor een samenwerkingsrelatie. Het is de basis van waaruit je ondersteunend, maar soms ook confronterend kunt zijn. Centraal staat wat mij betreft in ieder gesprek de ruimte voor empathie, nieuwsgierigheid, acceptatie en humor.

Met een systeemgerichte en oplossingsgerichte kijk op de patronen in een gezinssituatie gaan we het gesprek aan, dit kan in verschillende samenstellingen.
De nadruk ligt altijd op de veranderwens en de mogelijkheid om dit samen voor elkaar te krijgen.

Sinds 1993 ben ik werkzaam in de zorg, via gesloten groepswerk op verschillende locaties, intensieve ambulante gezinsbehandeling in de jeugdpsychiatrie (jeugd GGZ) naar de intensieve opleiding systeemtherapie aan het Lorentzhuis te Haarlem. Sinds 2014 ben ik werkzaam als systeemtherapeut in de jeugdpsychiatrie en jeugdhulpverlening. bewerkt

 

Mijn naam is Annemarie van Stiphout 

Annemarie betekent ´zij die verbindt´ en dat is waar ik mij de afgelopen 25 jaar in verschillende functies voor heb ingezet en blijf inzetten.
Contact, in welke vorm dan ook, zet een hoop in beweging. Basis voor mij is het in contact zijn met jezelf om van daaruit te kunnen verbinden. Twee essentiële vragen daarbij zijn: ‘Wie ben ik?’ en ’Is dat zo?’ Samen vanuit ‘niet weten’ op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden.
Mijn werkwijze is vooral eclectisch d.w.z. dat ik gebruik maak van wat op dat moment naar mijn idee het beste aansluit. Erkenning, herkenning, humor, nieuwsgierigheid, spelen, uitdagen, is voor mij belangrijk.

Tijdens de sessies zullen allerlei emoties en patronen naar boven komen waarmee gewerkt kan worden. Dat kan systeemgericht, oplossingsgericht, lichaamsgericht maar ook bijv. met dagdroomtherapie. Het gaat om durven beleven om van daaruit je kwaliteit van leven te vergroten. Sinds 1994 ben ik werkzaam in de zorg. Van verschillende functies binnen de psychiatrie overgestapt naar de ambulante zorg binnen de GGZ. Inmiddels ruim 15 jaar mijn eigen praktijk waar ik met veel plezier werk.

 

Ik ben Ravaasna Alyan

Ik werk sinds 2007 binnen instellingen in de jeugdhulp waar ik ben begonnen als groepswerker op verschillende locaties, ambulante hulpverlener in wijkteams en sinds 2018 als NVO orthopedagoog. Onlangs ben ik gestart met de postacademische registratie tot orthopedagoog-generalist en volg ik regelmatig opleidingen en cursussen om mijn kennis en expertise te verbreden en op peil te houden.
Het is mijn passie om kinderen en jongeren te helpen met hetgeen waarbij ze vastlopen. Daarbij vind ik het belangrijk dat een kind zich op zijn of haar gemak, gehoord en begrepen voelt. Ook vind ik het belangrijk om met het kind of de jongere en de ouders te kijken naar wat er wel allemaal goed gaat en wat de krachten zijn van het gezin. Voor mij is het dan ook een must om te kunnen investeren in een goede hulpverleningsrelatie, om er zo naartoe te kunnen werken dat een kind of jongere zich weer daadwerkelijk beter gaat voelen. Dit is voor mij de sleutel tot succes en kan naar mijn idee alleen bereikt worden door goed aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind of de jongere.
Daarnaast is het samenwerken met ouders voor mij van groot belang. Jullie als ouders kennen jullie kind het beste en zijn dus ook vaak onmisbaar in de behandeling.
 

 

 

Erik Ritmeester
Relatie - & Gezinstherapie

Mobiel 06-44563472

E-mail: e.ritmeester@ewalkmaar.nl 

 

Annemarie van Stiphout
Psycholoog NIP/Systeemtherapeut

Mobiel 06-26803557

E-mail: a.vanstiphout@ewalkmaar.nl 

 

Ravaasna Alyan
NVO orthopedagoog

Mobiel 06-48737707

E-mail: r.alyan@ewalkmaar.nl

 

Comeniusstraat 4F
1817 MS Alkmaar