orthopedagoog, gedragsproblemen, psychologie, psychotherapie, gezinsproblemen LOGO

Alkmaar

 

Wij zijn van 6 juli t/m 14 augustus op vakantie.

Wanneer kun
nen wij jou helpen

Eigenwijzer een specialistische praktijk helpt kinderen van 0-12, jongeren van 12-25 en het gezin om hen heen.
Eigenwijzer is goed in diagnostiek en behandeling als de problemen langer dan een half jaar duren en/of complex zijn. Dat wil zeggen dat de sfeer in jouw gezin voor langere tijd al leidt onder problemen en/of bijvoorbeeld er schooluitval dreigt. Voor lichte problemen kunt u terecht bij onze collega’s in de basis GGZ  
www.psychologiebiesheuvel.nl of www.psychloo.nl 

Eigenwijzer zorgt voor een passende behandeling van een breed scala aan mogelijke klachten en stoornissen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Veel voorkomende vragen zijn gericht op de behandeling van angst- en stemmingsproblemen, emotionele problemen als gevolg van traumatische gebeurtenissen en gedragsproblemen. Eigenwijzer leert je er mee om te gaan.

Eigenwijzer is er zeker voor diagnostische vragen. Vragen is er sprake van een ontwikkelingsstoornis (autisme of ADHD) of hechtingsstoornis worden ons veel gesteld.

Komt u bij Eigenwijzer dan bent u verzekerd van maatwerk. Wij kijken samen met jou / jullie naar wat je nodig hebt. Binnen de behandeling werken we integratief waarbij we veel gebruik maken van oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie, schematherapie en hechtingsgerichte systeemtherapie. Tevens bieden we voor kinderen tussen de 5-15 jaar zowel individueel als met hun ouders lichaamsgerichte trainingen aan gericht op het reguleren van emoties en de weerbaarheid.

Over de duur van een sessie maken we van tevoren afspraken. Een enkele therapie-sessie duurt doorgaans 45 min. Gezinsgesprekken duren ongeveer 1,5 uur.

 
Eigenwijzer zorgt voor een passende behandeling van een breed scala aan mogelijke klachten. orthopedagoog, gedragsproblemen, psychologie, psychotherapie, gezinsproblemen

Hanneke Benschop. 

NVO orthopedagoog-generalist/psychotherapeut BIG
Cognitief gedragstherapeutVGCT. 

Mobiel 06-49387633  
E-mail: h.benschop@ewalkmaar.nl   

Clary Moes

NVO Orthopedagoog-Generalist, Supervisor
Mobiel 06-54271318

E-mail:c.moes@ewalkmaar.nl  

Werktijden: Van 09:00 tot 17:00 
Comeniusstraat 4F
1817 MS Alkmaar